resim

Evye Bakımı Nasıl Yapılmalı

14-02-2022 12:34
Evye Bakımı Nasıl Yapılmalı
Evlerin en özel alanlarından biri olan mutfakta, Kullanımı en çok olan bölümü evyelerdir. Haliyle en çabuk kirlenen yerlerde buralar olmaktadır. Evyeler, çok kullanım sebebiyle daha çabuk kirlenir ve daha çok temizlik ister. Hijyen, her geçen gün daha da artan bir etken olmakta. Pandemi döneminde bunu daha iyi anlamış olduk. Yemek yaparken sıklıkla kullanılan evyelerdeki nem, bakterilerin ve virüslerin kolayca yayılmasını sağlamaktadır. Evyelerde kullsnım sonrasında özellikle yemek artıklarını düzenli temizlemek gerekmektedir. Evyelerde yiyecek-içeceklerin bıraktığı kirden kurtulmak ve sararma, kararma ve daha temiz bir mutfağa kavuşmak için uygulayabileceğiniz çeşitli yöntemler vardır.
Çelik veya Granit Evye Modelleri Nasıl Temizlenir?
 
Evyelerin temizliği meselesine giriş yaparken, hangi malzemeden olursa en temel bilmemiz ve yapmanız gereken şey lavabodaki yemek artıklarından kurtulmak ve temizlemektir. 
 
Sahip olduğunuz evyeye ve modeline göre de kullanmanız gereken ürünler değişecektir. Örneğin, paslanmaz çelikten yapılmış evyenin çizilme ihtimali sebebiyle, çizilmeyi azaltmak ve üzerindeki polisaj parlaklığını yitirmesini önlemek için çelik yün tel bezleri gibi sert malzemeler kullanmamalyız. Bu hassasiyeti sürekli korumalıyız yoksa çizilmeleri ve parlaklığı kaybedebiliriz. Paslanmaz çelik evyeyi temizlemek istiyorsanız öncelikle lavaboya sıcak su döküp fırçalamaya başlayın. Böylelikle temel kalıntılardan kurtulmuş olursunuz. 
 
Mermer ve granit ise yüksek asit içeren malzemelere karşı oldukça hassastır. Bu yüzden, bu evyelerin temizliğinde kullandığınız ürünlere dikkat etmelisiniz. Granit evyeleri temizlemek için sabunlu bir bez ya da fırçayla evyeyi dairesel hareketlerle ovabilirsiniz.
 
Granit Evye Bakım ve Temizlik Ürünüyle Evyenizi Kolayca Temizleyin
 
Granit evyeler, dayanıklı yapıları ve şık görüntüleriyle evye grubunda çok farklı bir noktadadır. Sağlıklı, hijyenik ve yıllarca kullanabileceğimiz granit evyelerin temizliği ise oldukça kolaydır. Sabunlu bir bez genel temizlik için yeterli gelebilir ama su/kireç kalıntılarından kurtulmak ve yüzeyi korumak için başka bir üründen yardım alabiliriz. manız gerekebilir.
Burada marka belirtmeden muhtelif bir çok ürün olduğunu malumunuzdur. Lakin burada çok güçlü kimyasalları genelde tavsiye etmemekteyiz. Kullanacağınız ürünü Evyenin üzerine ihtiyaca cevap verecek kadar döktükten sonra bir miktar beklemeliyiz ki, bu süre göz kararı temizliğe ihtiyaç olan kirlilik durumuna göre değişmektedir.

Sonrasında sünger ya da bez yardımıyla dairesel hareketlerle yüzeyi sanki masaj yapar gibi temizleyin, su ile durulamaya geçelim. Durulamadan sonra da kurulamayı asla unutmamalıyız. Granit Evye Bakım ve Temizlik Ürünü ile granit evyeleriniz ilk günkü gibi temiz kalır ve parlaklığını korur.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.